SEO staat voor Zoekmachine Optimalisatie (Engels: Search Engine Optimization), wat inhoudt zorgt dat je meer én van hogere kwaliteit bezoekers naar je website haalt door middel van organische zoekresultaten.

Hoe werkt SEO?

Je ziet een zoekmachine misschien als een internetpagina die je bezoekt om antwoord te vinden op een vraag door het in een tekst vak te typen (of via bijvoorbeeld Siri uit te spreken) en dat je zoekmachine op magische wijze allerlei antwoorden in een grote rij met linkjes neerzet.

Maar er zit een heel systeem achter deze magische lijst met linkjes.

Het werkt zo: elke browser heeft een crawler (een soort robot) die van website naar website gaat en informatie verzamelt over alle inhoud die ze op elke webpagina kunnen vinden. De crawler brengt al die gegevens terug naar grote datacentra van de zoekmachine, hier wordt een grote index van gemaakt. Een algoritme wordt vervolgens aan deze lijst gekoppeld die voor elk zoekwoord de juiste resultaten bedenkt. Iemand die SEO doet stelt een website samen met dit algoritme in zijn achterhoofd.

De ‘O’ van SEO.

Wat we net besproken hebben is alleen de SE (search engine) van SEO. De O van SEO – optimalisatie – houdt in dat je ervoor zorgt dat je een site samenstelt en teksten schrijft op een manier dat het algoritme er wat van ‘begrijpt’ en ook waarde hecht aan de content op je website.

Als het algoritme goed weet waar de website over gaat en vindt dat het goede inhoudt heeft kom je hoger in de zoekresultaten en zal je voor meer zoekwoorden ranken.

Optimalisatie komt in veel vormen voor, bijvoorbeeld zorgen voor goede Title Tags, een Interne Link Structuur aanleggen of metadata toevoegen.

Daarnaast is er ook nog Local SEO wat ervoor zorgt dat je optimaliseert om hoger te komen voor zoekresultaten met betrekking tot een bepaalde locatie.

SEO piramide
De SEO piramide van MOZ

Waar kan je SEO leren?

Techupdates schrijft artikelen over SEO, maar ook bedrijven als Moz of Ahrefs geven goede uitleg over SEO.

Als niet van lezen houdt is het ook mogelijk om video’s op YouTube te kijken van bijvoorbeeld Neil Patel.

SEO uitbesteden aan professionals is ook erg gebruikelijk. Techupdates is al jaren actief in websites van klanten te optimaliseren.

Conclusie – in het kort.

SEO staat voor Search Engine Optimization en houdt in dat je een website optimaliseert voor het algoritme van een zoekmachine. Dit algoritme is met Crawlers steeds op zoek naar betere content en speurt het hele web af om gegevens te verzamelen.

SEO kan je op heel veel manieren leren maar uitbesteden is ook mogelijk.

SEO komt voor in vele vormen voor bijvoorbeeld als Local SEO.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Bezoekers en Sales?

Besteed uw SEO vandaag nog uit en zie uw klanten groeien!